Programe De Fizioterapie Și Kinetoterapie

Suntem vorbitori de: Romana Engleza Maghiara

PARAFINA 

Beneficii: terapia cu parafină poate ajuta la atenuarea durerii asociate cu afecțiuni precum artrita, fibromialgia și tendinita.
Relaxare musculară, căldura de la ceară ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea rigidității.
Flux sanguin crescut, promovează circulația, ceea ce poate ajuta la vindecarea țesuturilor rănite.
Hidratarea pielii: ceara de parafină are proprietăți de hidratare care pot lăsa pielea să se simtă moale și netedă.


Ce Este Fizioterapia?/span>

LASER INALTA INTENSITATE Terapia cu laser de înaltă intensitate (HILT): Aceasta este o formă de terapie de fotobiomodulație care utilizează un laser pentru a furniza lumină focalizată, de mare intensitate, către țesuturile țintă. Energia de la laser este absorbită de celule, ceea ce duce la diferite efecte biologice, cum ar fi circulația crescută, inflamația redusă și repararea îmbunătățită a țesuturilor. HILT este adesea folosit pentru gestionarea durerii, vindecarea țesuturilor și reabilitarea afecțiunilor musculo-scheletice.

Ultrasunete Electroterapie

TERAPIA CU ULTRASUNETE implică utilizarea undelor sonore de înaltă frecvență pentru a pătrunde în țesuturi și a oferi efecte terapeutice. Undele cu ultrasunete pot genera căldură în țesuturi, ceea ce poate ajuta la creșterea fluxului sanguin, la relaxarea mușchilor și la promovarea vindecării. În plus, ultrasunetele pot fi folosite și pentru a descompune țesutul cicatricial și pentru a reduce inflamația. Această modalitate este utilizată în mod obișnuit în fizioterapie pentru afecțiuni precum leziuni ale țesuturilor moi, tendinită și artrită.
ELECTROTERAPIA se referă la utilizarea stimulării electrice pentru a provoca răspunsuri fiziologice în organism. Există diferite forme de electroterapie, inclusiv stimularea nervoasă electrică transcutanată (TENS), stimularea electrică a mușchilor (EMS) și terapia cu curent interferențial (IFC). Aceste modalități pot fi folosite pentru a calma durerea, pentru a reduce spasmele musculare, pentru a îmbunătăți forța și rezistența musculară și pentru a facilita vindecarea țesuturilor. Electroterapia este adesea încorporată în planurile de tratament de fizioterapie pentru afecțiuni precum durerea cronică, slăbiciunea musculară și tulburările neurologice.
Fiecare dintre aceste modalități are propriul set de indicații, contraindicații și protocoale de tratament și sunt adesea utilizate în combinație cu alte tehnici de fizioterapie pentru a optimiza rezultatele pacientului.